איך מכניסים סופגניה לסיפון?
אז איך באמת מכניסים סופגניה לסיפון?
כתבתי על כך לפני יותר מעשור כאן בבלוג , אז מצרף שוב מתכון זה לכבוד החנוכה. התערובת היא בלילה סמיכה שמכניסים לסיפון, אין צורך בהמתנה ארוכה של התפחה, יורד השימוש בלישה של בצק, יש להקפיד על סופגניות יחסית קטנות שייעשו מהר יותר בזמן ולא ייחרכו, הצלחה מובטחת, רק לכו לקנות סיפון למי שאין- חג חנוכה שמח!!!
250 גרם קמח
220 גרם חלב
50 גרם סוכר
5 גרם שמרים יבשים או 10 טריים
כפית ברנדי
25 גרם חמאה רכה מאוד
1 ביצה
מערבבים את כל המרכיבים יחדיו כ-2 דקות
בעזרת כף.מכסים את הכלי וממתינים חצי שעה.מעבירים למיכל סיפון,סוגרים ומכניסים
בלון גז אחד,מנערים היטב.מחממים שמן לטיגון,מכניסים מצקת קטנה לתוך השמן החם בשביל
שהבצק לא יידבק אליה ומזלפים מעט מהבצק לתוך המצקת.מוציאים את הבצק בעדינות מהמצקת
והופכים לאחר שצד אחד זהוב,מוציאים לאחר ששני הצדדים שחומים ויפים,מעבירים לכלי עם
נייר סופג,ממלאים בריבה ומפזרים אבקת סוכר שהסופגניות מתקררות מעט.
בהיעדר סיפון אפשרי להשתמש באותה
תערובת ולצקת בעזרת כף אל השמן החם מהתערובת.
תגובות