עוגת גבינה ליים

 


לקחתי את רעיון העוגבת גבינה הבאסקית ושילבתי בה הרבה קליפת ליים ומיץ ליים,

 עוגה קרמית ולימונית במיוחד, מעין שילוב של פאי לימון ועוגת גבינה, הבסיס לא בצק פריך קלסי אלא על בסיס שקדים

שסופחים היטב את הקרם. קחו מתכון



בסיס שקדים -

שתי כוסות אבקת שקדים 
150גרם חמאה רכה
4 כפות סוכר 

מערבבים יחדיו את כל המרכיבים,מרפדים לשכבה דקה ואחידה בתבנית קוטר 20 ס״מ, אופים בחום 200 מעלות לכ15 דקות עד להשחמה

לעוגת גבינה-
500גרם גבינת שמנת 30%
מיץ משני ליים אחד
קליפת ליים מליים אחד
160גרם סוכר
4ביצים
200 גרם שמנת מתוקה

טורפים את כל המרכיבים בקערה ויוצקים על התחתית האפויה, אופים בחום 180 מעלות לכ35 דקות. מקררים 4 שעות לפחות, מפזרים מעל קליפת ליים מגוררת ומעט אבקת סוכר.




תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש