תפוח בדבש



לכבוד השנה העברית החדשה וכל חגי תשרי, הכנתי קינוח אלגנטי של תפוח בדבש,
התפוח תיפקד כגראטן תפוחי עץ, שכבות דקות של תפוחים נערמות אחד על השני יחד עם סוכר ומתקרמלות בתנור 
למשך כשעתיים ואז חיתוך לקוביות גדולות.
הדבש כיכב כחלת דבש אמיתית, של כוורת עם כל הדונג, ללעיסה אינטנסיבית של דבש.
החלת דבש התיישבה על פרוסת גבינת ברי נדיבה, מעל החלת דבש מעט טימין וזילוף שמן זית, כך שחותכים ביס עם סכין ומזלג של הגבינה והחלת דבש ליצרת ביש כיפי וטעים. לצד הגבינה והדבש הגראטן תפוחים הגיע עם מעט פירורי קראמבל וגלידת שמנת חמוצה ולסיום קרם שמן זית. 
הקרם שמן זית נוצר בעזרת גליסה/ גלייס, חומר מקסים המסמיך שמנים שלא יצא לי עד היום לפרט עליו,בעזרתו יכולתי ליצור קרם שנראה ממש כמו קרם פטיסייר,
שמכיל בתוכו רק שמן זית, מי סוכר ווניל. הגליסה דורש חימום קל בתוך השמן ואז צינון של השמן נותן לו מרקם
קרמי בטמפרטורת החדר.
הייתה גם גרסה של חבושים במקום תפוחים שבדיוק עכשיו בעונה. שנה טובה.








תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש