ניוקי ממולא



על ניוקי טוב לא צריך להכביר במילים וגם לא צריך לתת מתכון, מספיק לשוטט באתרים הנכונים ולמצוא אין ספור מתכונים לניוקי שכולם דומים ואף זהים, שבסיסם תפוח אדמה אפוי, שליש קמח מכמות התפוח אדמה, ביצה ומלח, לא מסובך,
ז"א-
1 קילו תפוח אדמה אפוי נקי מקליפה
350-300 גרם קמח
1 ביצה
10 גרם מלח

אז הנה, הבאתי לבסוף מתכון. אם מקפידים נכון, התפוח אדמה אפוי ומיובש מנוזלים, ערבוב זריז של המרכיבים וגלגול מהיר של התערובת לכדי ניוקי בעודו חם אז זכיתם לכופתאות נעימות, כיפיות שילכו עם שלל תוספות

אז לא צריך להכביר במילים על ניוקי, אבל... על ניוקי ממולא, דווקא כן,כי מה     
 יותר טעים מניוקי שמכיל בתוכו כבר את התוספת, רצוי תוספת גבינתית, מיושנת טוב טוב, אך אפשר להשתולל עם הדמיון, בשר בבישול ארוך, ירקות למינהם ועוד ועוד.





אז אספר בקצרה איך הכל התחיל בשביל להגיע לניוקי הנ"ל,דרך שטומנת בתוכה המלצות נחמדות לביקור.

בצהרי יום שבת נסענו למחלבת עיזים קל"ב במושב נטעים שנמצא אחרי ראשל"צ לפני רחובות-דיר נינה,
חנות קטנה צמודה לדיר עיזים שם דגמנו גבינות טובות, חלקן רכות סטייל פטה וחלקן מיושנות כמו גבינת גאיה המזכירה מעט סנט מור ואחותה המיושנת יותר שמתאימה אף לגירור מעל פסטה ועוד. לקחנו מהן וגם קממבר טובה.
גילינו שם גם חמאת עיזים, מעין חצי גבינה- חצי חמאה, בעלת 60 אחוזי שומן, עשירה וטעימה למרוח על לחם או לאכול גם בכפית. לכדה את עיניי גם החלת דבש הטבעית שמחולקת לקוביות קטנות, זמן להכיר לילדים את הסוכריה מן הטבע,
מה שחוסל עוד באותו יום וכמעט לא נתנו לי גישה לנשנש קצת מהדבש עם השעווה הזו.

משם הצפנו לכיוון איזור כפר סבא, מושב צופית, מקום הנקרא משוך בגזר, שדות לקטיף עצמי של ירקות שונים,
אז נשנשנו פלפלים קטנים, עדגניות שרי תמר,  שלפנו קולורבי  מהאדמה ובלסנו גם אותה תוך כדי קטיף.
סוף הקטיף היה בשדה תירס מיוחד, תירס לבן, מתוק כמו סוכריה שנאכל כשהוא טרי ללא צורך בבישול.

*אגב, המלצה טובה אם נמצאים באיזור, יצאנו מהקטיף וכפר קאסם שצמוד לשם, יש שווארמת אלארז, מצויינת,
של כבש או הודו, רצוי ואף חובה לבדוק.





אז כשמגיעים עם 10 קילו ירקות שקטפנו לבד מתבקש/ להכין מנה מיוחדת בבית.
אז תפוחי אדמה נאפו בתנור בחום גבוה(250 מעלות לכשעה) בשביל הניוקי,
חלק מהמסה הפך לניוקי סטנדרטי וחלק רודד קלות ושודך עם הקממבר מהמחלבה שבה היינו, נסגר ככיסון
והפך למעין רביולי. פשוט ולא מסובך כלל.



את הניוקי החלטתי לא לחלוט במיים אלא לטגן ישירות בחמאה ואז הניוקי נצרבים והופכים פריכים בחוץ
ורכים ומענגים מבפנים.
"מעט" חמאה שנצרבת ונחרכת לאיטה נתנו טעם טוב לניוקי, גרגירי תירס לבן נוספו למחבת יחד עם עגבניות שרי שגם כן קטפנו, מעט ערמונים, טימין, אורגנו טרי ובהגשה הוספתי כף גדושה יוגורט סמיך וגם מהחמאת עיזים הטעימה. כיף גדול בצלחת.





תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

מיקרו-ספוג

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש