לחמים בטעמים



אז בסדר, לחם זיתים כבר עשינו, לחם בטטה גם כן, לחם עם בצל, אורגנו, זרעי כוסברה, עם יוגורט, לא לשכוח גם את הלחם שוקולד שחור. אבל הגיע הזמן לגוון.

לחם קוקוס למשל, ארומה נפלאה של קוקוס קלוי עם פרוסת קממבר מעל, מושלם.
מה לגבי לחם חריף ומעושן מצ'יפוטלה בתוכו? תענוג של לחמים, קחו מתכון.


לחם קוקוס:

500 גרם קמח לבן
20 גרם שמרים יבשים
20 גרם מלח
20 גרם סוכר
כ-300מ"ל מיים
3 כפות קוקוס טחון
1 כף שבבי קוקוס

הכנה:
במחבת חמה קולים מעט את הקוקוס עד להזהבה קלה בשביל לנצל את כל הארומות של הקוקוס.
לשים את כל מרכיבי הבצק עם חצי מכמות הקוקוס למשך 7 דקות.
מתפיחים לשעתיים, מרדדים מעט את הבצק ומפזרים עליו את יתרת הקוקוס. מגלגלים לכיכר ומתפיחים לעוד חצי שעה.
אופים בתנור שחומם מראש ל230 מעלות למשך 15 דקות, מורידים את החום ל180 מעלות ואופים לעוד 20 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.



לחם צ'יפוטלה:

500 גרם קמח לבן
20 גרם שמרים יבשים
20 גרם מלח
20 גרם סוכר
כ-300מ"ל מיים
2 פלפלי צ'יפוטלה מיובשים 
2 פלפלי צ'יפוטלה משומרים
ענף רוזמרין קצוץ

הכנה:
קוצצים את הפלפלים המשומרים והמיובשים,
לשים את כל מרכיבי הבצק יחד עם הפלפלים למשך 7 דקות.
מתפיחים לשעתיים. מגלגלים לכיכר ומתפיחים לעוד חצי שעה.

אופים בתנור שחומם מראש ל230 מעלות למשך 15 דקות, מורידים את החום ל180 מעלות ואופים לעוד 20 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.


לחם בטטה:

500 גרם קמח לבן
20 גרם שמרים יבשים
20 גרם מלח
20 גרם סוכר
כ-250 מ"ל מיים
1 בטטה אפויה בתנור
1 כף טימין קצוץ

הכנה:
מקלפים את הבטטה ומועכים מעט.
לשים את כל מרכיבי הבצק יחד עם הבטטה למשך 7 דקות.
מתפיחים לשעתיים. מגלגלים לכיכר ומתפיחים לעוד חצי שעה.
אופים בתנור שחומם מראש ל230 מעלות למשך 15 דקות, מורידים את החום ל180 מעלות ואופים לעוד 20 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.





תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש