ביקור ב"ניטאן תאי"



לפני כשנה סעדתי בניטאן טאי, המסעדה המדוברת לאותו רגע שנפתחה בהשקעה מטורפת, הגעתי אז לארוחה בזמן ההרצה, היה טוב, היה נחמד אך עדיין היה חסר לי משהו, את החריפות המאפיינת את המטבח התאילנדי, נועזות הטעמים, זאת בגלל שחרטו על הדגל כאן לעשות אוכל תאילנדי מלכותי, אוכל עם פאסון.


לאחר שעשו שינויים כאלה ואחרים והביאו לראש המטבח את השף שחף שבתאי, הגעתי שוב, במיוחד בגלל המלצות חמות וגם שבקרוב(לא כזה קרוב) אגיע לקראת הקיץ לתאילנד, אז צריך להכין את הקיבה בהתאם.המקום כמובן מרשים, הרבה זהב, הרבה פסלים, צ׳ופסטיקס מוזהבים וצלחות מושקעות.




התחלנו בקוקטייל עם צ׳ילי ולמון גראס, חצי כיפת קרח שעיטרה את הכוס ונועדה לשבור אותה לתוך הכוס, מראה יפה וטעמים טובים עם עקצוץ הצ׳ילי.מנת פולנטה זעירה פריכה בקרם ארומטי ומתובל וסלט קלמארי חם היו הראשונות שבעסקית, הפולנטה מעין כיסונים פריכים שמחביאים פולנטה רכה.


הקלמארי עם נבטים, כוסברה וצ׳ילי היה טוב, רוטב  קצת מתוק מידי, אך עדיין טעים. 



בעיקריות שרימפס בטמפורה בקרם שמנתי עם כרישה מבושלת עד שנמסה לרוטב, העיקרית השנייה שברה הכל, טלה, אגוזי מקדמיה, כורכום טרי, לאקסה, צ׳ילי ננסי, עגבניות מיובשות, כוסברה, לחם טאבון. כל הטוב הזה היה למעשה בשר טלה רך במרק לאקסה מתובל היטב, מרק לאקסה הוא מרק על בסיס חלב קוקוס, ג׳ינג׳ר, למון גראס, לרוב מכיל מחית של שרימפס, היה טעים טעים, כבד, סמיך וטוב, כל ביס היה להתמוגג ממש, כיף גדול.


לקינוח אמרתי נזרום לכיוון התה ירוק, פחזניות קטנות במילוי תה ירוק, הגיעו עם קערית שמכילה תה וכפות בתוכה, שלרגע ישבתי שזה התה שהזמנו, אבל מסתבר שהמטרה לאכול את הקינוח עם הכפות החמות שטבולות בתה ולטבול בשני מטבלים של קרם וניל וטופי מלוח. סך הכל טעים, רק שאחרי שחוזרים מיפן וטועמים תה ירוק אמיתי אז כל החירטוטים בארץ שנקראים תה ירוק לא מספקים את הסחורה. ניטאן טאי מכילה בתוכה אווירה טובה, אוכל טוב וראוי עם הרגשה של ישיבה בארמון בתאילנד, רק עם מלצרים ישראליים.עכשיו צריך לבדוק את תפריט הערב.  











תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש