סשימי, עלי קארי וכו'


הי...חזרתי... מה לעשות שלפתוח מסעדה דורש הרבה מאמץ והשקעה.

אז בפינתנו היום נספר על מנת הסשימי שלנו במסעדת מריפוסה, שהמיוחד בה הוא השמן עלי קארי, שמן מתובל, ארומטי, מעניין ומיוחד מאוד, שמרים את המנה לגבהים.

עלי קארי מגיעים מעץ הנפוץ בהודו וכמובן שונים מטעמם מתבלין הקארי המוכר.
לרוב משתמשים בהם כטריים או מטוגנים לתוך תבשילים למינהם.
בשביל להפיק את השמן המיוחד מחממים שמן קנולה\חמניות\זרעי ענבים או כל שמן בעל טעם ניטרלי אחר ל70 מעלות ואז טוחנים את השמן יחד עם עלי הקארי, נותנים לתערובת הזו לנוח כמה ימים טובים, מסננים והשמן מוכן לשימוש.
מתקבל שמן ירקרק, ארומטי בטירוף, טעם מעניין ולא מוכר.
במנת הסשימי במריפוסה ,הדג מתובל בשמן זה, יחד עם יוגורט, יוזו, קינואה תפוחה,סלטון של שומר וסורבה קמפרי אשכוליות שמרענן את כל העסק. חובה לבוא לטעום.







תגובות

Unknown אמר/ה…
נראה טוב

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש