מקיאטו כבד אווז
בקוואטרו אחד המנות שנשמעת איטלקית אבל תכלס אין במנה מוטיב איטלקי מובהק זהו המקיאטו כבד אווז.
המנה מורכבת מהדבר העיקרי בה שזהו הקרם כבד אווז,כבד אווז שמבושל בראנר לחצי שעה,כך הכבד מאבד פחות שומן ושומר על טעמיו,הכבד נטחן לקרם יחד עם שמנת מתוקה ואז מצופה בשוקולד לבן.
כל הטוב הזה יושב על רוטב אספרסו שעשוי מציר בקר,אספרסו משובח ומעט סוכר.בנוסף יש קרמבל תבלינים שזה פירורי בצק פריך אפויים עם הל וקינמון ובנוסף יש גבינת מסקרפונה חרוכה קלות עם סוכר שמתפקד בתור הכתם של החלב במקיאטו וגם בריוש חמאתי במיוחד יש על הצלחת.
קרם כבד אווז-
חצי קילו כבד אווז
250 מ״ל שמנת מתוקה
5 גרם מלח
10 גרם סוכר
מכניסים כבד אווז לוואקום ומבשלים לחצי שעה.
בהיעדר ראנר,אפשר לאפות את הכבד אווז בכלי סגור בתנור בחום 90 מעלות ל40 דקות,או לצרוב בעדינות את הכבד על מחבת.
מחממים את השמנת מתוקה ומצננים מעט שלא תהיה רותחת.טוחנים בבלנדר את הכבד יחד עם השמנת,סוכר ומלח לקרם חלק טחינה זריזה מאוד,בכדי שהמסה לא תישבר בגלל הכבד השומני.
יוצקים לכלי הגשה,או פורמה רצויה,מקררים 4 שעות לפחות במקרר,או מקפיאים ומחלצים מהכלי.
תגובות
באיזו פורמה השתמשת לקרם כבד אווז? הצורה שלה ממש יפה!