בישול במדיח כלים



 לבשל במדיח כבר יצא לי מלפני כמה שנים,לא מזמן יצא ספר איטלקי שכולו מבוסס מתכונים במדיח כלים ופתאום עכשיו
זה נכנס יותר לתודעה.
נכון,זה נשמע דוחה,כלים מלוכלכים,חומר ניקוי,מה הקשר לזה ולבישול אוכל שאנו אמורים להכניס לפה?
הרעיון הוא אידוי עדין,שמקנה יתרון בריאותי,כמו מכשירי אידוי או תנורים עם פונקציות אידוי.מדיח כלים מגיע עד ל-70 מעלות וזה טמפ' אידיאלית לבישול דגים,בשר,ביצים וירקות שישמרו על מרקמם ולא יתייבשו לעולם ויהיו נימוחים,בדומה לבישול בוואקום(סו וויד)שנהוג היום במטבח המודרני.
החיסרון זה הצבע החיוור והמכובס שיוצא,בעזרת שריפה קלה עם ברנר אפשר להשיג תוצאת צריבה טובה.

בתכנית של אורלי וגיא בערוץ 10 עשיתי הדגמה חיה לשיטה,חלטתי ירקות ירוקים במדיח שגם לאחר חצי שעה שמרו על צבעם והיו רעננים,סלט ירקות טריים וחלוטים,ביצה שהתבשלה גם כן במדיח וסלמון רך רך שאודה בשקית וואקום.
הדרך לבשל את המוצרים היא לשמור עליהם סגורים בקופסא,צנצנת אטומה,נייר כסף סגור היטב או אם מתאפשר,שקיות בוואקום,להפעיל על תכנית רגילה של המדיח,ייצא לכם הדג,הבשר והעוף הכי רכים שאכלתם אי פעם,נסו זאת בבית.


תגובות

amir אמר/ה…
אין לי אומץ וגם פסיכולוגית, לא אוכל להכניס את זה לפה..

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש