ביקור ב"ליטל איטלי"








מתחם שרונה נפתח עם הרבה רעש וצלצולים והאמת שבצדק.המתחם מושקע ביותר,טובל בירק,נמצא באמצע העיר ונותן תחושת חו"ל מרגיעה, בתוכו כ-20 מסעדות,מבנים שלכל אחד סיפור היסטורי ומיקומו כה מרכזי שצופים למתחם עתיד מזהיר.
אז במסעדת קלארו כבר הייתי,הגיע הזמן עכשיו להגיע לליטל איטלי לאחר ששמעתי ביקורות טובות על המקום.
ליטל איטלי זהו מתחם בתוך מתחם שרונה,2 מבנים שמאכלסים 4 מקומות בעלות חוויה וקונספט איטלקי,יש את הפיקניק-חנות/מעדנייה/מסעדה שבה אפשר לקנות אוכל,לקבל הכל ארוז בסלסלת פיקניק ולרבוץ במרבדי הדשא שבחוץ.מעל ישנה את מסעדת הקרנבירה שם משלבים בשרים מעושנים ובירה בסגנון צפון איטליה.
ממול יש את הטרטוריה,אוכל איטלקי,פשוט ונגיש ובצמוד לטרטוריה וינריה,בר וחנות יין.

הגעתי לליטל איטלי בהזמנה מיוחדת להכיר את המתחם ואף קיבלתי סיור עם הסבר על כל שרונה,ממש כמו תייר.






 אז נתחיל בפיקניק-
מבנה מתחם הפיקניק בנוי כדוכנים, באחד פסטה, בשני פיצה, ישנם סלטים, מאפים ומטבלים שונים,מיצים טריים וגלידות.אפשר לקחת אוכל הבייתה או למשרד או להתפנק בסלסלת פיקניק מאובזרת בכל טוב יחד עם סכו"ם ובשמיכה לפרוס על הדשא ולהנות. עד לא מזמן כשהיה את המונדיאל, מסך ענק הקרין את המשחקים והמונים רבצו על הדשא עם סלסלאות אול ,מראה מלבב.
דגמתי מהפיצה הטובה שהכילה ארטישוקים וזיתים, הסלטים מגיעים באריזה עם כל העלים למטה ומעל את כל תוספות הסלט שמוכנים לצלול לתוך הקערה. כך למשל סלט עלים הגיע עם סלק, בוטנים מקורמלים  וגבינת גורגונזולה,הרוטב הגיע בנפרד ונמזג פנימה,שקשוק קל והסלט מוכן לאכילה.
משקאות קלים שמייבאים במיוחד היו בטעמי בננה, אשכולית, מנגו ועוד,היו נהדרים.
טעמתי גם מאפה בצק, מעין פוקצ׳ה שממולאת בגבינה מותכת, רגע לפני שהחל הסיור.


ניתן להזמין אוכל,להצטייד במכשיר הקטן שנראה למטה ולהסתובב במתחם,המכשיר ירטוט ברגע שההזמנה מוכנה.













 










 בסיור, מדריכה חביבה הציגה את ההסטוריה של המקום, את הגרמנים שהחלו ליישב את השממה והיו מעמוד התווך לתחילת הפרחת האיזור, הבאת ידע של תעשייה, גידולים ועוד.
בשרונה היו מגדלים פרדסים, מייצרים שמן זית ויין,הביאו את טכנולוגיית הבטון.
בסיבוב במתחם הכירו לי את כל המבנים ומה שימשו בעבר.
במבנה ששוכנת פיצה עגבניה למשל שם היה הקצב השכונתי,הטכניון היה בית קפה,בסושי אקיקו התמקם רופא יהודי ובליטל איטלי היה את פרידריך שמכר מיץ תפוזים טרי וגזוז.
 מכאן החלו להתפרסם תפוזי ג'אפה
 המתקן הזה שימש לכדורי הבאולינג ששיחקו כאן

במבנה הנ"ל של חברת לאוקסיטן,ספא ומוצרי טיפוח לגוף יש סיפור ששמרו אוצר של מטבעות זהב בקיר,לאחר כמה שנים הגיעו לכאן ועם הסבר מפורט מצאו את השלל.בקיר המבנה הפנימי ניתן לראות את הדקורציה המקורית על הקיר ולצידה השיחזור.








 הגיע זמן הבשר.שמנו פעמנו לכיוון הקרנבירה.במסעדה מתמקדים על נתחי בשר שונים,חלקם מעושנים במעשנת,חלקם בצריבה על גריל שלצידם פלטות אנטי פסטי,סלטים ובירות.
הישיבה במסעדה היא בשורות של שולחנות במבנה צר,מסילה צרה מוגבהת מעל השולחן משמשת להנחת האוכל,כוסות בירה שקופות הם למעשה צנצנות עם ידית או כוסות פח במראה מיושן.
תפריט רשום בגיר על לוח על הקיר ומלצרים עטופים סינרי עור מוכנים לקבל הזמנות.






פתחנו בפלטת אנטי פסטי של ירקות צלויים וגבינת ריקוטה ביתית וטובה וסלט עלים חביב.
א״כ קיבלנו פולנטה ואספרגוס,הכוכב של המסעדות בשנים האחרונות.
בעיקריות קיבלנו כמה פלטות בשרים שונים,של נתח קצבים,סינטה,חזה אווז,עוף מעושן.הבשרים מדממים,מיושנים היטב,בירה ג׳יימס,מותג חדש בארץ,שטפה את הגרון ואגב יש גם קוקטיילים נחמדים.
הבטן כבר נפוחה,כפתור נפתח במכנסיים ואני במורד המדרגות לכיוון הטרטוריה לאכול קינוחים.














 בתפריט הטרטוריה יש מנות כגון דגים נאים,סלט סלק,קפרזה,מיני פסטות ופיצות
אבל לא לשם כך התכנסנו כאן,אלא לקינוחים,הרבה קינוחים.
טירמיסו  היה עשיר והגיע בצנצנת קטנה בהגשה לא קונבנציונלית, בבא או רום שזה וורסיה איטלקית לסברינה היה ספוג סירופ וקליל מאוד,כדור גדול של טראפלס שוקולד ועליו זילוף שוקולד חם ואיך לא פנקוטה וקנולי,הקלסיקות המבוקשות,שגם עשו את העבודה היטב לקראת סוף הארוחה.









מתחם ליטל איטלי נותן מענה לקהל רחב וכל אחד יכול למצוא את אשר חפצה בטנו,הכל מתובל באווירה טובה ולא מוגזמת,מזמינה משהו.עיני כולם נשואות לכיוון מתחם שרונה,מחכים שעסקים יפלו שם ושיוכלו להגיד,אמרנו לכם,לדעתי  מתחם ליטל איטלי יצליח וייתן את הטון בגלל המגוון שבו,חובה לבקר בפנינה היפה הזו באמצע תל אביב הסואנת.









תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש