אני פורים

כאחד שאוהב ליצור מניפולציות באוכל,פורים זה ה-חג בשבילי ליצור דברים משעשעים ואף הזויים,מנות מחופשות למשהו אחר.לכבוד פורים יצרתי לאתר הפקת מנות מחופשות שמופיע באתר xnet,זהו הפוסט המורחב להסבר מאחורי הקלעים של התמונות.

ביצה היא תמיד מחשבה למניפולציה,יש בה שני מרקמים,שני צבעים,שני טעמים והרבה מצבי צבירה שאפשר להפיק ממנה.

קבלו את ביצת הזהב.

חלמון מוזהב עשוי מספירת שמפניה ואבקת זהב וקליפת הביצה מחומר שנקרא קאולין,חומר שמזכיר קצת גבס במרקמו ,הוא אכיל לחלוטין,הוא מתקשה לאחר ייבוש קצר ונותן מעטה פריך ודקיק.אני הכנתי את ציפוי הקאולין עם מעט אבקת סוכר ותמצית וניל,ציפיתי בלונים מנופחים בקאולין וייבשתי בתנור עד להתקשות מלאה,א״כ קילפתי את המעטה שנראה ממש כמו קליפות ביצים.זה גם טעים.
בעזרת הקאולין ניתן לעטוף חומרי גלם שונים עם מינימום לחות בחלקם החיצוני וליצור מעטה פריך עם פנים רך,קח למשל אפשר לעטוף תפוחי אדמה קטנים מבושלים,זיתים,עגבניות שרי וכו׳.








לספירה-

300 מ"ל שמפניה
1 גרם קסנטן
5 גרם קלציום לקטט
5 גרם סודיום אלגינט
רבע כפית אבקת זהב

טוחנים שמפניה עם קלציום,אבקת זהב וקסנטן.טוחנים בנפרד חצי ליטר מיים ואת הסודיום אלגינט.
בעזרת כף מזלפים מתערובת השמפניה לאמבט האלגינט ספירה בגודל חלמון ביצה,מוציאים לאחר 2 דקות.

לביצה-
40 גרם קאולין
60 גרם חלב
חצי כפית תמצית וניל
כף אבקת סוכר

מערבבים את כל המרכיבים,טובלים בלונים מנופחים מעט לתוך העיסת קאולין עד שיהיו מצופים בשכבה עדינה.נועצים שיפוד בקצה הבלון ותולים על סיר קטן.מייבשים בתנור בחום 60 מעלות עד להתקשות מלאה.מפרידים בעדינות את שכבת הקאולין מהבלון.



הגיע זמן האוראו-




ענבר,חבר טוב שהגה את רעיון יצירת האוראו,יצר שבלונה מסיליקון בצורת עוגיית אוראו שבתוכה נאפתה העוגייה ונראית ממש כמו המקור ואף יותר טוב.לכאורה העוגייה נראית עוגיית אוראו נורמלית ,אך ממש לא.
ביסקיוויט העוגייה עשוי מלבד קמח,ביצה וחמאה גם עם זיתים,דיו שחור ואנשובי והמילוי קרם פרש...








קינוח ה״חומוס״ זה קינוח שהגשתי מזמן לזוג בארוחת טעימות,הורתי למלצר שיניח את צלוחית ה״חומוס״ על שולחן של הזוג וילך בלי לומר מילה,בשביל ליצור מעט בלבול לסועדים שישבו עד כה אכלו כ-10 מנות וחיכו לקינוח ובמקום זה קיבלו צלוחית חומוס.
החומוס נעשה מעוגת גבינה טחונה לקרם,השמן זית עשוי מקרמל,המטבל של הפלפל חריף הוא קיווי קצוץ ואבקת תות מיובשת זו הפפריקה המתוקה.טורטיות פריכות מפודרות באבקת סוכר משמשות לניגוב והתוצאה גם יפה והאמת שגם מאוד טעימה.



בעבר גם כן הגשתי קונדום לקינוח,ג'לטין עם טעם תות שיצקתי על מזרק,הוא התקשה על המזרק ואז הוא משתחרר בקלות
בצורת קונדום.מילאתי בשמנת מתוקה ממותקת ופיזרתי בננות,יוגורט וגרנולה ליצירת המוזלי קונדום הראשון בעולם.תהיו פתוחים.

לקונדום-

500 גרם מיים מינרליים
30 גרם אבקת ג'לטין או פלקסיג'ל
חצי כפית תמצית תות
80 גרם סוכר

מערבבים את כל המרכיבים,מרתיחים ומצננים לכ-2-3 דקות.טובלים מזרק עבה בנוזל הג'לטין,מחזיקים כמה שניות להורדת עודפים ומניחים במקרר עד להתייצבות.משחררים בעדינות מהמזרק.



תגובות

גל אמר/ה…
מדהים, אני עוד זוכר את החומוס והקונדום, פוסט נהדר.
וכמה שזה קלישאתי לומר, אצלך זה באמת כל יום פורים
Unknown אמר/ה…
איפה משיגים קאולין?
Unknown אמר/ה…
איפה משיגים קאולין?
אפרת משה רבנו אמר/ה…
תגובה זו הוסרה על ידי מנהל המערכת.
שובב קולינרי אמר/ה…
נענע קצוצה במקום פטרוזיליה
שובב קולינרי אמר/ה…
קאולין דרך סרחיו-0545497319

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש