תירס צעיר



זה עתה הגיע לארצנו(או שאולי הוא תמיד היה כאן) זן של תירס צעיר,כן,זה מזכיר את התירס הגמדי מהקופסאות שימורים שמככבים באולמי בון בון,דומה אבל, לא.

התירס הקטן והחמוד נאכל עם הקלח הרך,אפשר לאכול אותו טרי,יש בו פחות עסיסיות מתירס בוגר,אך עדיין טעים ופריך בעיקר.
הרבה מזני התירס ניתנים לגידול כתירס צעיר,השיטה היא פשוט לקטוף את החלק העליון של הצמח כשהוא עדיין קטן ולכל שאר הקלחים בצמח נותנים להמשיך לגדול.

לאחר שכבר נשנשתי כמה קלחים טריים כאלה בהנאה,בדקתי את מצב הצבירה שלו לאחר חליטה,אז טעמי התירס מתחזקים יותר.עוד יותר טוב יצא,כשלאחר החליטה התירס הוקפץ בחמאה שרופה וכאן החמאה מחמיאה מאוד לתירס שעדיין נשאר נגיס ופריך ומוציא את טעמיו ואיכויותיו.ניתן לשלב בכל דבר,ממוקפצים,לסלט טרי ועוד ועוד.
כרגע לא נראה לי שניתן להשיג אותו במרכול הקרוב לאיזור מגוריכם,אלא אם אתם גרים ליד מסה.


תגובות

‏אנונימי אמר/ה…
איפה קונים אותו?
שובב קולינרי אמר/ה…
דרך חקלאים ישירות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

בחזרה ליפן

מיקרו-ספוג

איך להכין במבה?

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

לחם על האש