רביולי חלמון שליו









רביולי במילוי חלמון זה לא דבר חדש,אבל עדיין זה דבר טעים,התפרצות החלמון הנוזלי בעת חיתוך הרביולי עושה את זה בגדול.מילוי של סרטנים או שרימפס מחמיא לחלמון,את הרביולי שלי מילאתי רק במחית כמהין והחלמון הוא חלמון של ביצת שליו.
מכיוון שהגודל כאן כן קובע,בשביל שהחלמון לא יתבשל הכנתי בצק דקיק שלא יצטרך מעבר ל3 דקות בישול.

לרביולי הכנתי חמאת זעפרן לימונית ובתחתית הרביולי פטריות קצוצות ומוקפצות השלימו את המנה.קחו מתכון.


לבצק-

200 גרם קמח לבן
200 גרם קמח דורום
5 גרם מלח
15-17 חלמונים

ביצי שליו
מחית כמהין

100 מ"ל יין לבן
10 שערות זעפרן
1 כף מיץ לימון
100 גרם חמאה
מלח


מעבדים יחדיו את כל מרכיבי הבצק במיקסר עד לקבלת בצק רך ונעים.מניחים במקרר לחצי שעה עטוף בניילון.
פותחים את הבצק בעזרת מכונת פסטה לבצק דקיק ככל האפשר.מניחים כף מחית כמהין במרווחים שווים על הבצק ויוצרים גומה קטנה מחית.בגומה מניחים חלמון שליו וסוגרים עם דף בצק נוסף על המילוי.מהדקים סביב המילוי וחותכים את הבצק לריבועי רביולי.שומרים במקרר במגש עם קמח דורום מתחת ומעל לרביולי.ניתן לשמור מקסימום ליומיים.

מחממים במחבת יין וזעפרן,מוסיפים לימון מלח וחמאה ומצמצמים מעט עד לקבלת רוטב סמיך.
מבשלים את הרביולי בסיר עם מיים על סף רתיחה כ2-3 דקות מניחים על צלחת יחד עם החמאת זעפרן.

תגובות

‏אמיר אמר/ה…
הצילומים שלך יפהפיים.
אולגה אמר/ה…
מאיר, הרביולי נראה טעים!! איפה קונים ביצי שליו?
שובב קולינרי אמר/ה…
נראה לי שיש בעדן טבע מרקט
iris אמר/ה…
שווה !!!!!!!!
iris אמר/ה…
שווה מאוד

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש